Strona główna

Strona główna

O Firmie

Firma Avecus została założona w październiku 2008 r. przez Ewę Kasprzyk w formie jednoosobowej działalności gospodarczej. Przeszło 18 letnie doświadczenie zawodowe Ewy Kasprzyk wywodzi się z takich firm jak Givaudan, Quest, IMCD, Sensient, gdzie pracowała, ucząc się tam zarówno technologii różnych dodatków, jak i procedur biznesowych na najwyższym poziomie.

Ewa Kasprzyk, poza kierunkowym wykształceniem technologicznym (mgr inż. Technologii Żywności) oraz biznesowym dokształcaniem się na studiach MBA w Akademii Leona Koźmińskiego, od wielu lat działa społecznie jako członek zarządu Krajowej Izby Gospodarczej – Przemysł Spożywczy.

Obecnie rozrastający się zespół Avecus, na czele z Ewą Kasprzyk, tworzą osoby solidne, kreatywne i pełne pomysłów. Firma Avecus oferuje dodatki do żywności oraz maszyny do powlekania. Zaopatrujemy klientów z całego sektora przemysłu spożywczego na terenie Polski. Mając bogate doświadczenie, specjalizujemy się w dostosowaniu produktów do rosnących potrzeb naszych klientów.

Współpracujemy z międzynarodowymi, certyfikowanymi producentami dodatków. Należą do nich takie firmy jak Gemef Industries, Metarom czy Fruisec. Dodatkowo współpracujemy również z włoskim dostawcą dekoracji cukierniczych oraz produktów mlecznych. Reprezentujemy również francuskiego producenta maszyn powlekających Domulin.

Rozwój firmy

Bake stable caramel

10.03.2019

Już od dzisiaj dostępny bake stable caramel

bake stable caramel2

czytaj więcej…

Cookie'box

08.03.2019

Trendy w branży piekarniczo-cukierniczej. Nowość!-aromaty

prezentacja ciasteczkowa

 

 

czytaj więcej…