Aktualności

10.03.2019

Prezentacja karmelowa


Najnowsza prezentacja sosów i nadzień karmelowych Metarom

prezentacja karmelowa2

Nadzienia i sosy karmelowe powstają w wyniku kontrolowanego ogrzewania wody oraz cukru w obecności dodatków mlecznych oraz surowców roślinnych. Początkowy etap wytwarzania karmelu polega na mieszaniu wszystkich składników, następnie ich kontrolowanym gotowaniu w temperaturze od 90º C do 130º C. W tym czasie wytwarzane są aromaty, które nadają produktowi charakterystycznego karmelowego smaku.

Receptury oferowanych przez nas karmeli tworzone są na podstawie bieżących i przyszłych zagadnień opartych na:

  • regionalnych surowcach np. masło i śmietana z Normandii
  • zrównoważonych składnikach np. bez GMO, certyfikowany olej palmowy RSPO
  • specjalnych wymaganiach np. koszerny, bez produktów mlecznych

W najnowszej prezentacji poznacie całą gamę karmeli od tradycyjnych po naprawdę zaskakujące smaki ! Określenie odpowiedniej tekstury karmelu jest bardzo ważnym zagadnieniem.

karmelecara fill2019

W najnowszej prezentacji dowiecie się na co zwrócić uwagę przy wyborze karmelu do wypieków, czekolad, lodów oraz produktów mlecznych. Czym charakteryzują się poszczególne karmele i jak je stosować. Dzięki dokładnym opisom i szeregowi próbek będziecie mogli dobrać karmel do swoich aktualnych potrzeb.