Dekoracje cukiernicze
Współpracujemy z włoską firmą, która jest jednym z przodujących dostawców dekoracji cukierniczych w Europie. Historia firmy sięga drugiej połowy XX wieku, kiedy to pod nazwą włoskiej piekarni zaczęła produkować makaroniki, herbatniki oraz biszkopty. Obecnie, bazując na tradycyjnych recepturach i współczesnych potrzebach klientów, oferujemy półprodukty dla branży cukiernicznej, ciastkarskiej oraz lodziarskiej.
Nasza oferta obejmuje:
- Ciasteczka Amaretto i Makaroniki – amaretto - małe, włoskie ciasteczka migdałowe z charakterystycznie spękaną powierzchnią; makaroniki - ciasteczka migdałowe pochodzenia francuskiego w formie granulatów.
- Biszkopty i ciasteczka - wypiekane, małe ciasteczka maślane w różnej formie i smaku (czekoladowe), również w formie granulatu wielkości ok. 1 mm.
- Dekoracyjne wyroby miękkie – kostki dekoracyjne o pełnym smaku czekoladowym i innych wielkości np. 5 mm, 8 mm.
- Meringue – małe beziki, również oblane białą czekoladą oraz kruszone.
- Ciasteczka bardzo twarde i trwałe do stosowania we wsadach owocowych np. do jogurtów lub twarogów.
- Strzelające cukierki "Popping candy".
Nasze dekoracje cukiernicze mogą zostać wkręcone do masy lodowej, stanowić ich posypkę. Mogą stanowić dodatek do czekolady, jogurtów lub ciasta.